W każdej chwili możesz zażądać usunięcia danych, które Savrsoft przechowuje na Twój temat. Ta strona wyjaśnia, jak to zrobić, w tym w odniesieniu do danych uzyskanych z Facebooka lub Instagrama.
Dane z Facebooka i Instagrama
Jeśli połączyłeś stronę na Facebooku lub konto na Instagramie z Savrsoft, przechowujemy nazwę strony lub konta, jego zdjęcie profilowe, identyfikator Meta oraz token dostępu, który umożliwia nam publikowanie tworzonych przez Ciebie postów, a także historię postów wysłanych za naszym pośrednictwem.
Możesz je usunąć na dwa sposoby — wystarczy jeden z nich:
- Z poziomu Savrsoft — zaloguj się, otwórz Social, i naciśnij Odłącz przy danym koncie. Zapisany token i dane konta zostaną natychmiast usunięte.
- Z poziomu Facebooka — otwórz Ustawienia i prywatność → Ustawienia → Aplikacje i strony internetowewybierz Savrsoft i kliknij Usuń. Facebook automatycznie nas powiadamia, a my usuwamy połączone konta oraz historię ich postów, po czym wyświetlamy Ci kod potwierdzający.
Usunięcie tych danych nie usuwa postów, które zostały już opublikowane na Twojej stronie na Facebooku lub koncie na Instagramie. Pozostają one w systemach Meta i to Ty zarządzasz nimi bezpośrednio z poziomu Facebooka lub Instagrama.
Twoje konto Savrsoft
Aby usunąć całe swoje konto Savrsoft wraz z całą jego zawartością — wydarzeniami, klientami, przepisami, fakturami i dokumentami — napisz na adres support@savrsoft.com z adresu przypisanego do konta. Zweryfikowane żądania realizujemy w ciągu 30 dni i potwierdzamy zakończenie procesu e-mailem.
Niektóre dane przechowujemy dłużej, jeśli wymaga tego prawo — na przykład faktury i zapisy płatności zachowywane do celów podatkowych i księgowych. Piszemy o tym wprost w naszej Polityce prywatności.
Sprawdzanie wniosku o usunięcie danych
Jeśli Facebook przekazał Ci kod potwierdzający, wklej go tutaj, aby sprawdzić status tego wniosku.
